Turism

 

Turismul in zona este in dezvoltare. Este necesara asigurarea de spatii noi de cazare, construirea de pensiuni agroturistice, moteluri, case de vacanta.

Potentialul socio-cultural incadreaza arhitectura populara, traditiile si obiceiurile legate de sarbatorile religioase,de momentele importante din viata omului ( nastere, casatorie, moarte), de activitatea traditional cu caracter ancestral(pastorit – transhumanta), etc.

 

Valorificarea potentialului turistic este insuficienta in prezent. Baza turistica actuala este reprezentata de o unitate de cazare cu o capacitate mica. Trebuie amintit faptul ca turistii care ar veni in zona au posibilitatea achizitionarii direct de la gospodariile locuitorilor comunei a produselor alimentare proaspete si sanatoase. 

 

Pentru dezvoltarea turismului şi agroturismului zonal este necesară asigurarea spaţiilor de cazare pentru turişti - construitrea de pensiuni, moteluri, hoteluri, case de vacantă, campinguri. Existenţa pe teritoriul localităţii a bălţii Galves poate spori interesul turistic al ocalităţii, prin practicarea turismului de pescuit şi de vânătoare.

De asemenea turismul agro – pastoral , rural si cultural ar fi o directie profitabila in ceea ce priveste dezvoltarea durabila a zonei alaturi de alte activitati cu conotatii turistice.

 

Ca obiective turistice amintim :

Monumentul Eroilor – ridicat din initiativa primarului din anul 1937, Neculai Stanciu in amintirea ceor ce nu si-au precupetit viata jerfind-o pentru neam si tara,

Biserica veche Oreavu,

Biserica veche Valea Ramnicului,

Biserica noua Valea Ramnicului,

Biserica veche Rubla,

Biserica noua Rubla, C

aminul cultural “George Baiculescu”.

 

Hramurile bisericilor şi sărbătorile creştine importante de peste an cu traditiile şi obiceiurile lor constituie de asemenea evenimente ale comunităţii locale, dar acestea au loc în incintele bisericilor şi ale gospodăriilor.

 

Text extras din "Strategia de dezvoltare a comunei Valea Râmnicului"

Înapoi