Prezentare generală

 

Comuna Valea Râmnicului este situată pe malul drept al râului Râmnic, în apropierea oraşului Râmnicul Sărat la circa 2

Km. pe drumul European E85 (satul Oreavu) din care se desprinde drumul judeţean DJ203A ce porneşte din satul Oreavu spre satul Jirlău şi oraşul Făurei.

 

Fiind aşezată pe malul drept al râului Râmnic, râu ce scaldă teritoriul ei pe o distanţă de aproximativ 8 km. iar pe malul stâng fiiind oraşul Râmnicu Sărat. Zona în care este aşezată comuna Valea Râmnicului face trecerea treptat de la dealurile subcarpatice, către câmpia înalta a Râmnicului.

 

Din punct de vedere al coordonatelor geografice, comuna este situată la intersecţia paralelei de 45 grade si 23 minute latitudine nordică  şi a meridianului de 23 grade şi 3 minute longitudine estică.

 

În sud şi sud-est se află comuna Ziduri ce se întinde pe o câmpie mai joasă, de 80-100m altitudine. ln vest şi sud-vest, Valea Râmnicului este delimitată de comună Grebănu, aşezată pe o câmpie înalta de 100-150 m. 

 

In nord-vest este situată comuna Topliceni. ln nord şi nord-est limita este dată de Valea râului Râmnicu-Sărat, care separă comuna de oraşul Râmnicu Sărat

 

Text extras din "Monografia comunei Valea Râmnicului"

 

 

 

 

Înapoi