Educaţie şi cultură

 

 

Învăţământ

In comuna Valea Ramnicului functioneaza sapte unitati de invatamant, trei scoli si patru gradinite, amplasate dupa cum urmeaza :

1.Scoala gimnaziala Valea Ramnicului

2.Scoala gimnaziala Oreavu

3.Scoala primara Rubla

4.Gradinita cu program normal nr.1 Valea Ramnicului

5.Gradinita cu program normal nr.2 Valea Ramnicului

6.Gradinita cu program normal Oreavu

7.Gradinita cu program normal Rubla

 

Instituţiile de învăţământ de pe raza comunei sunt reprezentate de grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale. Gradul de confort a multora dintre aceste unităţi de învăţământ nu este unul care să răspundă standardelor Uniunii Europene în acest domeniu.Multe din aceste unităţi de învăţământ necesită reparaţii şi investiţii majore.

 

De asemenea, se impune înfiinţarea unor centre tip after-school, unde copii să îşi pregătească temele pentru a doua zi şi să participe la activităţi sociale şi educative specifice vârstei acestora. Aceste spaţii trebuie utilate cu calculatoare şi acces la internet pentru a facilita deprinderea abilităţilor de utilizare a internetului şi a calculatorului.

 

Cultura

In comuna Valea Ramnicului exista trei camine culturale, cate un camin cultural in fiecare sat. In cadrul caminului cultural din satul Valea Ramnicului functioneaza Biblioteca “George Baiculescu”.

 

În prezent, în comuna Valea Ramnicului cultul creştin-ortodox se manifesta în cele 5 biserici existente în satele componente, monumente istorice.

- biserica noua din satul Rubla;

- biserica veche din satul Oreavu;

- biserica noua din satul Oreavu;

- biserica veche din satul Valea Ramnicului;

- biserica noua din satul Valea Ramnicului;

 

Alte institutii importante din comuna Valea Ramnicului: Primaria, Politia, Posta (3 oficii postale cate unul pentru fiecare sat).

 

Text extras din "Strategia de dezvoltare a comunei Valea Râmnicului"

Înapoi